Bemutatkozás

1969-ben születtem Mohácson, azóta is itt élek, ide köt minden. Négy gyermek – Bálint, Bence, Kincső és Márk – édesapja, valamint unokám – Bercel – büszke nagypapája vagyok. 

Mohácson, a Kisfaludy Károly Gimnáziumban érettségiztem. Felsőfokú közgazdász diplomámat 1992-ben vettem át a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának mezőgazdasági szakán. Tanulmányaim kiegészítéseképpen 1994-ben jogi szakoklevelet szereztem a JPTE jogi karán. Több, mint húsz évig voltam vezetője a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-nek. Korábban ügyvezetőként a vállalkozások finanszírozásával foglalkozó szakterület tartozott hozzám, majd vezérigazgatóként a pénzintézet első számú vezetője lettem. Az egyesüléssel létrejött új szervezetben, a Takarék Bank Zrt.-ben vezérigazgatói tanácsadó tisztséget töltöttem be a 2019-es év végéig.

Mohács Város Képviselő-testületének választott tagja vagyok 1998 óta. Képviselőként részt veszek a Baranya Megyei Önkormányzat munkájában, ahol érdemesnek tartottak a Területfejlesztési Bizottság elnöki posztjára.

Mohács polgármestereként arra törekszem, hogy előmozdítsam városunkban a vállalkozások fejlesztéseit, új munkahelyteremtő projektek megvalósulását. Fontosnak tartom a jóléti beruházások gyarapítását éppúgy, mint a szórakozási lehetőségek bővítését, így létrehozva egy a fiatalok számára is vonzó, megtartó erejű települést. Kiemelt helyen kezelem a mohácsi gyermekek jelenét és jövőjét. Jár nekik egy perspektívát nyújtó, élhető, szerethető, biztonságos város.

Egyik vezérelvem az emberöltőkön átívelő társadalmi szolidaritás: nem fordíthatunk hátat azoknak, akik lemondások és áldozatok árán neveltek fel generációkat, a fiatalok mellett tehát a szép korúak megbecsülése és támogatása is elengedhetetlen.

Vallom, hogy csak széleskörű konszenzussal érhetők el jelentős eredmények, a meghatározó kérdésekben meg kell ismernünk a lakosság igényeit és elképzeléseit.

Tudom, hogy a siker nem marad el, ha egymást meghallgatva, egymásra odafigyelve együtt megyünk TOVÁBB MOHÁCSÉRT.

Köszönöm, hogy elolvasta!

Pávkovics Gábor Mohács Város Polgármestere
%d blogger ezt szereti: